Zima, zima dookoła. Wszystko jakby wolniej mi idzie. Myśli wokół Świąt zaczynaj krążyć, czy dojadę do pracy czy znów zaspy na drogach powstaną. Zagapiłam się z tego wszystkiego i przepis na zakończenie Korzennego Tygodnia z opóźnieniem publikuje.
Gruszki w balsamicznym syropie
Gruszki w balsamicznym syropie
przepis inspirowany kuchnią włoską
4 gruszki
100 ml octu balsamicznego
75 ml miodu
1 ml imbiru
szczypta pieprzu
rukola
pomidory
orzechy włoskie
Gruszki wydrąż i grilluj z obu stron.
W garnuszku z grubym dnem z karmelizuj miód. Dodaj ocet i przyprawy. Redukuj do otrzymania gęstego sosu.
Podawaj jako deser lub jako lekką przekąskę w towarzystwie rukoli, orzechów i pomidorków.
W garnuszku z grubym dnem z karmelizuj miód. Dodaj ocet i przyprawy. Redukuj do otrzymania gęstego sosu.
Podawaj jako deser lub jako lekką przekąskę w towarzystwie rukoli, orzechów i pomidorków.
3 komentarze:
pieknie to wyglada i bardzo chetnie bym zjadla:)
takie dobroci to i ja bym zjadła :)
schrupałabym taką gruszkę, aż by mi się uszy trzęsły ;)
pozdrawiam ciepło!
aga, EVE dziękuje i pozdrawiam cieplutko
Prześlij komentarz