250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao dobrej jakości 175 g cukru brązowego 150 g czekolady gorzkiej, choć lepsza będzie mleczna 250 ml mleka 40 ml oleju rzepakowego 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii |
Jajko, mleko, wanilię oraz olej roztrzepałam i wymieszałam z cukrem następnie dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz pokrojoną czekoladą. Gdy składniki tylko się połączyły wylałam je do formy wcześniej posmarowanej masłem i przyozdobiłam pokrojoną czekoladą. Piekłam 25 minut w 200°C. Przepis z małymi zmianami pochodzi z blogu Moje Wypieki. |
wtorek, 19 października 2010
CZEKOLADOWE MUFFINKI
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz