Składniki na około 15 sztuk:
1 szklanka soczewicy czerwonej
½ szklanki soczewicy du puy
½ szklanki soczewicy brązowej
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka czerwonej papryki
¼ łyżeczki kardamonu
¼ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczka mielonej kolendry
szczypta kminu rzymskiego
kilka piórek cebuli
½ łyżeczki sweet chili sos
pęczek posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
Placki naleśnikowe usmażyłam z przepisu podanego w FASZEROWANYCH NALEŚNIKACH W SOSIE Z CURRY. Soczewicę zalałam 1 ½ litra wody, wrzuciłam ząbek czosnku, posoliłam, przyprawiłam imbirem i gotowałam ok. 25 minut. Następnie odsączyłam i dodałam do przesmażonej cebulki, przeciśniętym czosnkiem, ziołami i pozostałymi przyprawami. Przestudzonym farszem smarowałam naleśniki- zawijałam jak na tradycyjne krokiety. Posmarowane naleśniki proponuję podawać ze świeżymi warzywami wcześniej podsmażając je bez dodatku tłuszczu. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz