2¼ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli ¾ szklanki słodkiej śmietanki (użyłam 22%) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 125g masła ½ szklanki cukru brązowego 2 jajka 12 migdałów na 12 muffinków w formie z Ikei |
Ciepłe masło utarłam z cukrem, po czym dodawałam po jednym jajku a na końcu śmietankę i ekstrakt z wanilii. Do powstałej masy wsypałam wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą i tylko szybko wymieszałam jak to wskazuje autorka przepisu znalezionego na jednym z blogów.. Formę do muffinek wysmarowałam ,masłem i napełniłam ciastem a każdego muffinka przyozdobiłam migdałem. Piekłam w temperaturze 180ºC, około 20 minut. Smacznego. |
wtorek, 19 października 2010
ŚMIETANKOWE MUFFINKI
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz