Składniki 50 gramów mąki 25 gramów kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 70 gramów drobnego cukru brązowego 25 gramów masła roślinnego 1 jajko 1 łyżeczka soku z pomarańczy cukier puder - do obtoczenia |
Inspiracja na danie pochodzi z blogu atiny http://atinabc.blox.pl/html. Ciasteczka mają niepowtarzalny smak i długo się przechowują- do dwóch tygodni od upieczenia zachowują świeżość i wyśmienity smak. Masło utarłam z cukrem, dodałam jajko, mąkę następnie kakao, proszek i sok z pomarańczy całość energicznie mieszając. Tak podaje atina-bc ciasto jest naprawdę lepkie;). Wstawiłam je na ok. godzinę do lodówki i po tym czasie kuleczki formowałam za pomocą łyżek, zachowując sporo odstępy pomiędzy jednym a następnym ciasteczkiem. Gdy wszystkie były już na blasze posypałam je cukrem pudrem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piekłam je prawie 10 minut. Smacznego
|
wtorek, 19 października 2010
KAWUSIOWE CIASTECZKA
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz