1 mango 3 jabłka 100 gramów cukru brązowego 100 gramów mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 jaja 150 ml mleka szczypta kardamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii |
Mango i jabłka obrałam i pokroiłam w dużą kostkę. Na suchą patelnię wrzuciłam cukier z owocami i podsmażałam całość jakieś 3-4 minuty. W tym czasie rozgrzewał mi się piekarnik do temperatury 230 stopni C i ja roztrzepałam jaja, z resztą składników. Formę do zapiekania wypełniłam podsmażonymi owocami, zalałam ciastem i wstawiłam do piekarnika na 30 minut, jednocześnie zmniejszając temperaturę do 200 stopni. Inspiracja na przepis pochodzi ze strony PASCAL: PO PROSTU GOTUJ!. Smacznego |
wtorek, 19 października 2010
KLAFUTI OWOCOWE
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz