150 g brokułu mrożonego lub świeżego
50 g selera korzeniowego
200 g dyni
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy Podlaskiej do rosołu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka startego parmezanu
uprażone pestki dyni i słoneczniki
sól, pieprz do smaku
Smażony seler
łyżka oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
świeży rozmaryn i tymianek
sól, pieprz
łyżka oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
świeży rozmaryn i tymianek
sól, pieprz
Na rozgrzaną oliwę wrzuciłam warzywa i podsmażyłam kilka chwil. Zalałam 2 szklankami wody doprawiłam, zagotowałam i trzymałam na ogniu do chwili gdy warzywa były miękkie. Całość zmiksowałam doprawiając łyżką parmezanu. Z krążków selera wycięłam foremką okrągłe kształty „ciasteczek”, które smażyłam na oliwie przyprawionej czosnkiem i rozmarynem oraz tymiankiem. Odsączyłam i podałam do zupy.
Podawać z selerem i pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz