A oto moja druga propozycja, która wzoruje się na przepisie Karola Okrasy. Smacznego i miłego przeglądania;)
Składniki( dla 5 osób)
10 marchewek
garść pestek z dyni
2 łyżeczki przyprawy prowansalskiej
1 ½ litra wywaru warzywnego
2 plastry imbiru
opakowanie kaszy kuskus
szafran, kurkuma
Sposób przygotowania
Do gorącego wywaru wrzuciłam pokrojone marchewki, przyprawę oraz plastry imbiru. Całość gotowałam ok. 15 minut po czym zdjęłam zupę z ognia, którą zmiksowałam i ponownie postawiłam na ogniu na kolejne 5 minut. W tym czasie kaszę kuskus zalałam wrzątkiem, doprawiłam szafranem, kurkumą , solą i odstawiłam na 5 minut.Do miseczki z kuskusem wlałam zupkę, która ozdobiłam uprażonymi pestkami z dyni.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz