Składniki( dla 3 osób)
opakowanie młodego szpinaku
opakowanie rukoli
awokado
1 opakowanie paluszków karbowych
Sos: 3łyżki mirinu- słodkie wino japońskie, ¼ łyżeczki wasabi, 2 łyżki octu ryżowego, kilka kropli oliwy- powinien być olej sezamowy, ale nie miałam;), odrobina sweet chili sos, sok z ¼ cytryny, sól, pieprz
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki na sos zmieszałam i ½ sosu wylałam na porozdzielane paluszki karbowe po czym zostawiłam je na 5 minut. Na talerzach rozłożyłam rukolę i szpinak a awokado pokroiłam podkówki i całość polałam pozostałym sosem. Paluszki podzieliłam na trzy porcje rozłożyłam na talerzach i podałam.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz