wtorek, 19 października 2010

PIECZONA PIERŚ JAGNY

Składniki( dla 5 osób)
 

ok. 1 kg młodej piersi indyczej
3 łyżki musztardy francuskiej

½ szklanki miodu

3 łyżeczki przyprawy mieszanki suszonych ziół( może być włoska lub prowansalska)

1 łyżeczka pasty z chili

sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania


Miód, zioła, musztardę i pastę chili podgrzałam w garnku i przestudziłam. W umytą pierś wmasowałam marynatę ziołową i pozostawiłam na całą noc ( minimum 2 godziny). Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni wstawiłam pierś i opiekałam ją przez 15 minut. Następnie przykryłam i piekłam następne 20 minut.Pysznie smakuje na gorąco, na kanapce lub w sałacie także z pieczonymi warzywami.

PIECZONA PIERŚ JAGNY
Smacznego.

Brak komentarzy: