wtorek, 19 października 2010

PIECZONA RICOTTA

Składniki
500 gramów ricotty- czyli dwa opakowania
piana z dwóch jaj
suszony tymianek
przyprawa prowansalska
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku


Pewnego razu, gdy byłam z siostrą w Trattorii, dostałyśmy jako poczekadełko pieczoną ricottę. Rozpłynęłyśmy się gdy wzięłyśmy ją spróbowałyśmy. Gdy więc trafiłam na przepis Nigelli od razu przeszłam do czynu, którego wyniki są poniżej;).
Ricottę wymieszałam z pianą oraz resztą składników, wlałam do formy, posypałam przyprawą prowansalską i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut. Podałam w towarzystwie kiełków usmażonych na patelni na łyżce oliwy wymieszanej z czosnkiem i przyprawą prowansalską. Smacznego

PIECZONA RICOTTA


PIECZONA RICOTTA




Brak komentarzy: