Składniki 500 gramów ricotty- czyli dwa opakowania piana z dwóch jaj suszony tymianek przyprawa prowansalska 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku |
Pewnego razu, gdy byłam z siostrą w Trattorii, dostałyśmy jako poczekadełko pieczoną ricottę. Rozpłynęłyśmy się gdy wzięłyśmy ją spróbowałyśmy. Gdy więc trafiłam na przepis Nigelli od razu przeszłam do czynu, którego wyniki są poniżej;). Ricottę wymieszałam z pianą oraz resztą składników, wlałam do formy, posypałam przyprawą prowansalską i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut. Podałam w towarzystwie kiełków usmażonych na patelni na łyżce oliwy wymieszanej z czosnkiem i przyprawą prowansalską. Smacznego |
wtorek, 19 października 2010
PIECZONA RICOTTA
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz