Składniki
1 ugotowany na parze burak
1 ugotowany na parze burak
garść świeżego szpinaku
3 plastry fety
garść kiełków ze słonecznika
2 łyżki grubo posiekanych pistacji
Sos
Sos
sok pomarańczowy- np. Marwitt
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz do smaku
3 łyżki oliwy
5 orzeszków pekan
Inspiracja na przepis pochodzi od Agnieszki z Kuchni nad Atlantykiem, która napisała, że kozi ser można zastąpić fetą. Tak więc, moja sałatka w moim wykonaniu wygląda jak na zdjęciu poniżej. Pyszna jest. Dziękuje za inspirację.
Buraka obrałam i pokroiłam na plastry, a te na ćwiartki i połączyłam z reszta składników na talerzu. Sosik wymieszałam godzinkę wcześniej- tak by składniki się przegryzły i polałam nim sałatkę. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz