Gdy nie mam pomysłu na kolacje a chodzi za mną coś dobrego przygotowuję sobie zazwyczaj krewetki, które są daniem szybkim, pożywnym, niskokalorycznym a co najważniejsze można je przygotować na milion sposobów. Oto jeden z nich.
Składniki
8 surowych krewetek tygrysich, mogą być też średnie gotowane lub surowe2 ząbki czosnku
kawałek świeżego imbiru
1 łyżka miodu
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ limonki
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
8 surowych krewetek tygrysich, mogą być też średnie gotowane lub surowe2 ząbki czosnku
kawałek świeżego imbiru
1 łyżka miodu
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ limonki
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
Na patelni rozgrzałam masło z oliwką, czosnkiem i imbirem pokrojonym w plasterki. Przesmażałam przez minutę. Dodałam miód, sok, chili- połączyłam i dołożyłam krewetki. Smażyłam je 3 minuty doprawiając na koniec solą oraz natką. Pysznie smakowały z Chlebkiem według receptury Mirabbelki. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz