Składniki( dla 3 osób)
mieszanka karbowanej sałaty zielonej i brązowej
kiełki słonecznika
kilka listków świeży bazylii i oregano
2 kulki mozzarelli z wody
3 średniej wielkości pomidory
prażony słonecznik i sezam
10 łyżek oliwy z oliwek
4 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka syropu klonowego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
2 pokrojone ząbki czosnku
pieprz
mieszanka suszonych ziół włoskich
Sposób przygotowania
Z oliwy, octu, syropu, papryki, czosnku i ziół zrobiłam gęsty sos. Sałatę porwałam połączyłam z kiełkami, mozzarellę pokroiłam w małe kawałeczki, podobnie jak pomidory, bazylie i oregano i wszystko ułożyłam na talerzach. Posypałam prażonym słonecznikiem i sezamem a na koniec polałam aromatycznym sosem. Najlepiej smakuje z grzaneczką z bagietki korzennej.
mieszanka karbowanej sałaty zielonej i brązowej
kiełki słonecznika
kilka listków świeży bazylii i oregano
2 kulki mozzarelli z wody
3 średniej wielkości pomidory
prażony słonecznik i sezam
10 łyżek oliwy z oliwek
4 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka syropu klonowego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
2 pokrojone ząbki czosnku
pieprz
mieszanka suszonych ziół włoskich
Sposób przygotowania
Z oliwy, octu, syropu, papryki, czosnku i ziół zrobiłam gęsty sos. Sałatę porwałam połączyłam z kiełkami, mozzarellę pokroiłam w małe kawałeczki, podobnie jak pomidory, bazylie i oregano i wszystko ułożyłam na talerzach. Posypałam prażonym słonecznikiem i sezamem a na koniec polałam aromatycznym sosem. Najlepiej smakuje z grzaneczką z bagietki korzennej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz